Bejelentés


dancsiren


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

 

 

Dancsó Irén rajz-földrajz szakos tanár vagyok. 1947. december 9-én születtem Szentesen, s a hozzá közeli Alsó-rét tanyavilágában nőttem fel. (E térségben élt és alkotott a festő Koszta József, aki Szentes város legjelesebb művésze lett.)

A Berki –, majd a Berekháti Iskolában végeztem az általános iskolákat.  Érettségi bizonyítványt a szentesi Közgazdasági Technikumban szereztem. Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz– földrajz szakán  diplomáztam –  1970–ben.  Közben, 1969-ben, férjhez mentem. Férjem, Bali József – ugyancsak tanár.

A Dunántúlra kerültem, előbb a Pápa város melletti Ugodra, majd a megyeszékhelyre, Veszprémbe. A Cholnoky Jenő Általános és Közép-iskolában fejeztem be a tanári munkát. 2007 óta nyugdíjas vagyok. Gyermekeink Mónika és Anita, már családanyák, a fővárosban élnek, négy unokánk van: Lili és Luca, Kata és Vince.

Örülök, ha elolvassák a festőművésszé lett Csikós András barátunk pályatükrét! Esztendőnként legalább egyszer, a Dél–Alföldet járva, megállunk a Kincses Temetőnél, s virágot viszünk és emlékezünk „Bada Barátunkra”.

 

 

                                 B.Dancsó Irén: Virágcsendélet

 

A novellák, férjem Bali József munkái.Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Jenei Sanyi és Évi [ 2013-08-15 20:43 ]

Kedves Irénke és Józsi !
Gratulálunk az életetekben eddig elért ,és itt leirt szép és tartalmas életekhez.
Kivánjuk , hogy még sokat alkossatok a család , különösen az Unokák örömére
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!